MagiDEM’s last post

27
Dec
Bé, en vista que el futur m’allunya del mon de la supercomputació faré aquest post, que també fa molt de temps que hagués hagut de fer…

M’agradaria presentar públicament la documentació del Projecte de Final de Carrera de l’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes anomenat “Disseny i construcció d’un clúster de supercomputació sobre GNU/Linux” (Llicència GNU FDL).

El projecte es basa en la integració de la tecnologia openMosix dintre un clúster Rocks.

Moltes coses han quedat pendents: la traducció al castellà e anglès, introduir-lo a la documentació d’openMosix, ampliació… Les 3 primeres tinc una forta convicció d’acabar-les (sense restriccions temporals però), mentre que l’última… potser el dia de demà. De moment encara col·laboro amb el tècnic que s’encarrega de la implementació del clúster, però molt esporàdicament. Penso que m’hagués agradat no separar-me mai d’aquest camí, però si el destí així ho ha decidit serà per bé, n’estic segur.

Sempre quedaran els records… Un lloc de treball… un company d’aventures… i un final de projecte (a aquesta foto no se me veuen les ojeres, però no us les podeu imaginar…)

També vull animar a tots els que us queda realitzar el projecte a buscar un projecte ambiciós, amb molta feina pel mig i moltes recompenses a la fi. Si estem fent una carrera tècnica aprofitem-ho. Sempre ens queixem que les pràctiques són un conyaç, i aquí tenim l’oportunitat de fer la nostra propia. No us arrepentireu.

Fa poc Pere Millan va treure un projecte molt semblant al que he fet a la tècnica però per a la superior… Molt interessant :D

Fins d’aquí un parell d’anys no tocarà més posts sobre la categoria Projecte… descansi en pau.