Reunió d’alumnes i representants d’alumnes de la ETSE

05
Apr

A principis de març es va constituir la nova Junta de l’Escola de l’ETSE, formada per un tou de professors i treballadors del PAS i uns quants (menys dels que es voldria) alumnes.

Els 7 representants dels alumnes amb que actualment conta aquesta Junta hem quedat en reunir-nos el dia 7 d’abril a les 19:00 juntament amb tots els alumnes que també vulguen venir a xerrar, parlar i criticar tot el que se’ns acudeixi :D

També s’han establert uns punts/temes principals a discutir, per compartir opinions i unir forces, de cara a una propera reunió amb el nou Director de l’Escola. Passo a enumer-los, així com explicar el meu punt de vista sobre cadascun d’ells.

1.- Estudiar calendaris proposats per al curs acadèmic 2005-2006.

Després d’estudiar els calendaris proposats pel Vicerrectorat de Docència la meva opinió és que són una, parlant cristià, santa putada per als alumnes.

Els estudiants de les Enginyeries Tècniques és caracteritzen per ser molt prematurs a l’hora de posar-se a treballar, ja sigui per necessitat i pagar-se els estudis o per afició de fer diners. Qualsevol dels 2 motius està perfectament justificat, i s’han de crear (bé, en aquest cas no destruir) mecanismes que ajudin a portar millor aquesta dura època. Crec que en cap cas es pot arribar a:

a) Finalitzar els estudis al Juliol. És altament improvable que una empresa et faci un contracte el 10 de Juliol per finalitzar el 31 d’Agost (perquè no oblidem que la primera setmana començaran les classes ordinàries. Amb aquesta condició ja s’eliminen de cop les dues propostes d’avaluació ordinària.

b) Treure la convocatòria de Setembre. Tot i que “estadísticament” la convocatòria de Setembre no sigui aprofitada pels estudiants per aprovar els exàmens de les assignatures si que ho és per entregar les pràctiques pendents. Sobretot les pràctiques monolítiques característiques de certes assignatures. I si es treu la convocatòria de Setembre podrà observar-se en aquestes mateixes estadístiques com la mitjana d’anys necessaris per cursar un primer cicle creix. Així són les coses.

Estic totalment a favor amb la proposta d’horari ordinari realitzada pel Consell d’Estudiants, consistent en:

classes 1r quadrimestre: 15 setembre – 22 desembre (15 setmanes)
setmana blanca: 9-15 gener (1 setmana)
exàmens 1a convocatòria: 16 gener – 3 febrer (3 setmanes)
classes 2n quadrimestre: 6 febrer – 26 maig (15 setmanes)
setmana blanca: 29 maig – 4 juny (1 setmana)
exàmens 1a convocatòria: 5 – 22 juny (3 setmanes)
exàmens 2a convocatòria: 1-14 setembre.

Segons el correu del Consell d’Estudiants entenc que la proposta d’Avaluació continua només és aplicables als ensenyaments pilot, no aplicable a les informàtiques. Però de totes formes, i només per mencionar el tema de l’avaluació contínua, crec que abans d’aprovar un horari/ensenyament d’aquest tipus primer han de ser els professors els que han de donar un primer pas i planificar aquestes noves assignatures. A més tenen la avantatge que sempre els serà útil ja que tard o d’hora s’aprovarà la seva implantació.

2.- Entrada en l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES).

Tema pendent de llegir la documentació.

3.- Proposar suplir les vacants dels representants dels alumnes.

 No crec, però es podria preguntar si les places vacants es podrien cobrir amb alumnes d’altres ensenyaments que no han sortit elegits? O com a mínim cobrir les places de les Tècniques amb persones de la Superior i viceversa  (Plaça d’ETIS <— EI, plaça EAEI <—- ETIEI…)

 Molta, molta força perdem… :(

La part bona, si trobem algú es pot incorporar.

Article 4.3 del reglament de centre
“Els membres elegibles de la Junta de l’Escola són renovats cada quatre anys, tret dels estudiants, que ho són cada dos, sens perjudici de la possibilitat de fer altres eleccions parcials per cobrir les vacants.”

4.- Repartir comissions en que participen alumnes: infraestructures, biblioteques, electoral i política lingüística.

En un correu a la JdE ja em vaig mouré a favor d’ocupar la plaça de la comisió d’infraestructures, ja que em sembla la més interessant i mogudeta. De totes formes suposo que s’acabarà sortejant, ja que la de política lingüística no crec que tingui molts pretendents.

5.- Queixes sobre alguns professors.

A vore… per on començo… :D Casi que serà millor parlar-ho en privat això.

6.- Proposar matrícules condicionals per a començar estudis de segon cicle a alumnes només pendents de projecte de primer cicle.

Primer de tot dir que em vaig trobar en aquest cas, de forma que el comprenc perfectament per haver-lo viscut.

Seguint, aquest punt el veig particularment magre… Em jugaria un dit a que és alguna normativa del BOE la que fa necessària la possessió d’un títol de 1r Cicle per poder començar a cursar un 2n Cicle. Si això és així significa que la Universitat de les mans lligades. Es podran fer convocatòries extraordinàries i matricules dels 2ns cicles a Febrer, però no crec que puguin ser matrícules condicionals.

Quines condicions haurien de tenir aquestes matrícules condicionals? Condicionades a què? És un tema molt delicat, ja que tampoc es poden crear regles imparcials. Poso el cas, per exemple, que suspens 2 convocatòries amb la “matricula condicional”, i finalment aconsegueixes la matricula real. Això significa que t’estaràs matriculant d’una assignatura que aquell any no podràs aprovar? Perquè ja tens 2 convocatories suspeses. I ja no posem el cas d’assignatures optatives cursades suspeses i que a l’any següent pots no matricular-te. Són molts de riscos i molts de diners pel mig, i si encara no hi ha prou el BOE és palabra santa.

7.- Aconseguir l’obertura (controlada) dels laboratoris per a que els alumnes puguin anar a realitzar les pràctiques de l’ensenyament.

Dios, esta s’ha d’aconseguir “por imperativo masculino glandular”. I tinc bones sensacions, ja que el nou director de l’Escola ja va fer una breu menció a favor d’aquesta mesura al seu programa electoral. Esperem que tot arribi a “buen cauce”, perquè sinó s’hauran de començar a pensar més mesures i exigir el que ens toca.

També queda pendent el tema de la sala d’usuaris, que segons tinc entès amb els Windows 2000 no es pot entrar com a Administrador de forma que no es poden instal·lar aplicacions. A veure qui em diu que la sala d’usuaris no és per anar a fer pràctiques!!

8.- Compliment de les divisions dels grups de les assignatures. És a dir, per normativa els grups de pràctiques de 2n Cicle han de ser com a màxim de 10 alumnes (a primer cicle han de ser de 20 màx). Obviament això hi ha molts professors que no ho compleixen.

Sobretot si el professor té una afonia galopant. Entenc que per limitacions d’aules i professors aquesta mesura no s’acabi d’implantar, però altra cosa és que si els horaris són els que són els professors es dediquin a matxambrar classes de pràctiques per tal de fer menys hores o fer hores totes les setmanes.

Tot això va començar arrel de les classes del primer quadrimestre d’Intel·ligència Artificial I, on erem 40/50 a classe, els ventiladors no paraven de funcionar i no es sentia absolutament res del que deia el professor. Intolerable.

9.- Comentar la informació que tenim sobre la junta de Departament (DEIM, DEEEA) i els membres representants (alumnes) d’aquestes.

D’aquest punt no en tinc ni idea, o sigui que espero que algú dels que vingui si que en tingui xD

10. Plantejar la proposta de la creació d’una distribució LiveCD basada en GNU/Linux que reculli tot el software necessari i/o útil dels ensenyaments que s’imparteixen a la ETSE. Per suposat, orientada als alumnes. El procediment deuria ser a través d’un parell de beques i treballant juntament amb tècnics de laboratori dels Departaments implicats, així com comptar amb l’assessorament necessari per part de l’associació de software lliure GPL Tarragona.

😀 La gran conversa que tot partidari del Software Lliure de la ETSE ha tingut. Facilitar les coses, millorar l’aprenentatge, expandir els punts de vista dels alumnes. Perfecte.

11.- Presentació de l’Oficina dels Estudiants.

Tinc ganes de conèixer-los.

Bé, de totes formes el dijous començarà una nova època per a mi, per als meus companys, i en definitiva per a tota la ETSE. Esperem aguantar aquest optimisme i dedicació durant els pròxims 4 anys :D